Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

Reteta culinara Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar din categoria Somon. Specific Romania. Cum sa faci Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar
Vin cu o propunere mai noua pentru week-end ca este dezlegare la peste, cel putin pentru mine este ceva mai nou. Nu am incercat niciodata sa fac piureuri de alte legume in afara de cartofi, insa de aceasta data am vrut un preparat putin mai elegant daca pot sa zic asa. Puteti pregati piureurile de legume de post folosind putin ulei in loc de unt.
Ingrediente Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar
Ingrediente:
2 bucati somon
2 linguri ulei
piper alb
sare
1 catel de usturoi
1 varf de lingurita boia de ardei dulce
Pentru piureul de mazare:
250 gr mazare la cutie
1 ceapa mica
sare
1 lingura unt
Pentru piureul de morcovi:
2 morcovi potriviti
sare
piper
1 lingura unt
Pentru sosul de mustar:
1 lingura de mustar
2 linguri ulei de masline
4-5 linguri zeama de lamaie
1 crenguta marar verde
1 varf de lingurita sare
8 boabe de piper