Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb
Instructiuni de preparare Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb
Ingrediente Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb
1 file de somon circa 800 g
sare
piper
tarhon proaspat (sau uscat)
3-4 frunze de salvie proaspata (sau uscata)
ulei de masline
Pentru legume:
1 ceapa mica rosie taiata julienne
400 g varza de Bruxelle
1 ardei rosu
taiat betigase
150 g ciuperci
taiate felii
cartofi de marime medie
taiati acordeon (cate un cartofi pentru fiecare persoana
in cazul meu 5 cartofi)
pentru condimentat: sare si piper
Pentru sosul din vin alb:
120ml vin alb
2,3 linguri pline zeama de lamaie
240 ml smantana pentru gatit lichida
1 lingurita de maizena (amidon de porumb)
1 ingurita de tarhon proaspat (sau uscat)
sare
piper
ulei de masline