Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan
Reteta culinara Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan din categoria Somon. Cum sa faci Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan
Pentru aceasta reteta am folosit rondele de somon proaspat, pe care le-am marinat in zeama de limeta aromatizata cu menta. Sunt fan peste, dar nu somon. Somonul este un peste gras, provenit din acvacultura, ceea ce pe mine nu ma satisface. Dar na, asta e piata, doar astfel de produse ne ofera…
Ingrediente Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan
Zeama de la o limeta
1 lingura ulei de masline extravirgin
4-5 frunze de menta proaspata
Sare roz
Piper proaspat rasnit
Pentru crusta:
2 felii de paine de secara vechi de 1-2 zile
2 linguri parmezan ras fin
4-5 frunze menta proaspata
Coaja de la o limeta
Un praf de sare roz si piper proaspat rasnit
2 ciupituri coaja de lamaie pudra
Pentru servit: felii de limeta