Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan

Reteta culinara Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan din categoria Somon. Cum sa faci Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan

 

Pentru aceasta reteta am folosit rondele de somon proaspat, pe care le-am marinat in zeama de limeta aromatizata cu menta. Sunt fan peste, dar nu somon. Somonul este un peste gras, provenit din acvacultura, ceea ce pe mine nu ma satisface. Dar na, asta e piata, doar astfel de produse ne ofera…

Ingrediente Somon la gratar sub crusta de pesmet cu parmezan

Zeama de la o limeta

1 lingura ulei de masline extravirgin

4-5 frunze de menta proaspata

Sare roz

Piper proaspat rasnit

Pentru crusta:

2 felii de paine de secara vechi de 1-2 zile

2 linguri parmezan ras fin

4-5 frunze menta proaspata

Coaja de la o limeta

Un praf de sare roz si piper proaspat rasnit

2 ciupituri coaja de lamaie pudra

Pentru servit: felii de limeta

Categorii