Sorbet de cantalup

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sorbet de cantalup

In bolul blenderului punem bucatile de cantalup taiate bucati mici si restul ingredentelor si actionam mixerul pana totul devine o pasta fina. Cine are oala mixerului speciala pentru inghetata, toarna pasta in oala si o actioneaza 20-30 de minute pana sorbetul se formeaza. Alta varianta - se toarna pasta intr-o cutie inchisa ermetic, se da la congelator pentru o ora, dupa care se mixeaza din nou si se reda la congelator - se repeta operatia de doua- trei ori pana sorbetul este pufos si gustos si se poate servi. Eu l-am turnat in forme de silicon si am pus betisoare din scortisoara si are un aspect de inghetata.

Ingrediente Sorbet de cantalup

1kg de cantalup galben curatat si decojit-greutatea este luata dupa cojire si curatare

1/2 pahar de zahar sau 3-4 linguri de miere

2-3 linguri suc de lamaie

2 linguri de vin alb spumos sau muscat

Categorii