Sorbet de piersici

Timp de preparare 2 ore si 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sorbet de piersici

Piersicile se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tigaie antiaderenta cu zaharul si apa sa fiarba pe foc mic pana se topeste zaharul. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca si se dau pe blender cu tot cu sos pana devine o pasta omogena. Se stecoara pentru ca bucatelele mici sa nu treaca - trebuie sa fie o pasta omogena. Se adauga esenta de vanilie sau migdale si sucul de lamaie si se lasa la rece cateva ore dupa care se transfera la masina de facut inghetata amestecand-o 7-12 minute pana sorbetul se formeaza. Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic la congelator. Daca nu aveti masina de inghetata, se pune intr-o tava la inghetat si dupa o ora se scoate si se amesteca din nou bine, dupa care se repune la inghetat si se repeta aceasta faza inca de doua ori pana nu se mai simt bucati de gheata. Un sorbet gustos pentru zile calde, facut numai din fructe.

Ingrediente Sorbet de piersici

1kg de piersici

250 ml apa

200 gr zahar

3 picaturi de esenta de vanilie sau migdale

suc de la 1/2 de lamaie

Categorii