Sos Arrabbiata pentru paste
Reteta culinara Sos Arrabbiata pentru paste din categoria Scoala de gatit Bucataras. Specific Italia. Cum sa faci Sos Arrabbiata pentru paste
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos Arrabbiata pentru paste
Arrabbiata este un sos italienesc in care regasim chilli, usturoi si rosii, pregatite in ulei de masline. In traducere mot a mot inseamna “furios” sau “nervos” si are legatura strict cu gradul de iutenie al ardeilor.
Ingrediente Sos Arrabbiata pentru paste
Ulei de masline – 3 linguri Salote – 3 buc Usturoi – 4 catei Vin rosu demisec – 100 ml Zahar – ½ lingurita Busuioc proaspat – 6-7 frunze Ardei iuti – 3-4 buc Coaja rasa de la ½ lamaie Suc de lamaie – 1 lingura Rosii cuburi – 500 g Anchois – 3 buc Oregano uscat – ½ lingurita Patrunjel proaspat – ½ legatura Piper proaspat macinat Parmezan pentru servire
Ulei de masline – 3 linguri
Salote – 3 buc
Usturoi – 4 catei
Vin rosu demisec – 100 ml
Zahar – ½ lingurita
Busuioc proaspat – 6-7 frunze
Ardei iuti – 3-4 buc
Coaja rasa de la ½ lamaie
Suc de lamaie – 1 lingura
Rosii cuburi – 500 g
Anchois – 3 buc
Oregano uscat – ½ lingurita
Patrunjel proaspat – ½ legatura
Piper proaspat macinat
Parmezan pentru servire