Sos Arrabbiata pentru paste

Reteta culinara Sos Arrabbiata pentru paste din categoria Scoala de gatit Bucataras. Specific Italia. Cum sa faci Sos Arrabbiata pentru paste

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sos Arrabbiata pentru paste

 

Arrabbiata este un sos italienesc in care regasim chilli, usturoi si rosii, pregatite in ulei de masline. In traducere mot a mot inseamna “furios” sau “nervos” si are legatura strict cu gradul de iutenie al ardeilor. 

Ingrediente Sos Arrabbiata pentru paste

Ulei de masline – 3 linguri Salote – 3 buc Usturoi – 4 catei Vin rosu demisec – 100 ml Zahar – ½ lingurita Busuioc proaspat – 6-7 frunze Ardei iuti – 3-4 buc Coaja rasa de la ½ lamaie Suc de lamaie – 1 lingura Rosii cuburi – 500 g Anchois – 3 buc Oregano uscat – ½ lingurita Patrunjel proaspat – ½ legatura Piper proaspat macinat Parmezan pentru servire

Ulei de masline – 3 linguri

Salote – 3 buc

Usturoi – 4 catei

Vin rosu demisec – 100 ml

Zahar – ½ lingurita

Busuioc proaspat – 6-7 frunze

Ardei iuti – 3-4 buc

Coaja rasa de la ½ lamaie

Suc de lamaie – 1 lingura

Rosii cuburi – 500 g

Anchois – 3 buc

Oregano uscat – ½ lingurita

Patrunjel proaspat – ½ legatura

Piper proaspat macinat

Parmezan pentru servire

Categorii