Sos brun

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sos brun

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie in bucati ceapa, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune untul si cand se infierbinta adauga faina rumenindu-se bine in tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda. In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos odata cu bulionul.Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cand se formeaza si sa se mestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strcoara printr-o sita. Se foloseste ca material de baza la prepararea sosurilor.

Ingrediente Sos brun

- 75 g unt sau ulei

- 75 g faina

- 1 morcov

- 1 patrunjel

- 1/2 telina

- 1 ceapa

- 2 catei usturoi

- 1/4 foaie de dafin

- cimbru

- 50 g paste de tomate

- piper

- sare

- 500 g oase de vita sau porc.

Categorii