Sos de creveti cu sofran

Reteta culinara Sos de creveti cu sofran din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Sos de creveti cu sofran

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sos de creveti cu sofran

 

Asa cum v-am promis o sa postez cateva retete de sosuri si alte preparate clasice de genul acesta . Sosurile sunt considerate cele mai delicate preparate, in bucatariile mari cu brigada mare de bucatari, chef-ul de cuisine sau un delegat special al lui este desemnat sa faca sosurile, ca dovada a importantei acestui sector. In bucataria franceza sosurile sunt intalnite la aproape orice prerat, sunt liantul final care aduce finete, onctuozitate , perfectiune....realizarea lor cere timp si indemanare . Astazi va prezint un sos simplu, sosul de creveti cu sofran si porto un sos care merge la orice preparat de peste, creveti sau alte fructe de mare.

Ingrediente Sos de creveti cu sofran

300 grame de cochilii de creveti

50 gr unt

o lingura ulei masline

50 ml vin porto alb

sofran

300 ml fond de peste

150 ml smantana lichida slaba

sare de mare

piper aln

piper espelette ( optional)

Categorii