Sos de creveti cu sofran
Reteta culinara Sos de creveti cu sofran din categoria Fructe de mare. Specific Franta. Cum sa faci Sos de creveti cu sofran
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos de creveti cu sofran
Asa cum v-am promis o sa postez cateva retete de sosuri si alte preparate clasice de genul acesta . Sosurile sunt considerate cele mai delicate preparate, in bucatariile mari cu brigada mare de bucatari, chef-ul de cuisine sau un delegat special al lui este desemnat sa faca sosurile, ca dovada a importantei acestui sector. In bucataria franceza sosurile sunt intalnite la aproape orice prerat, sunt liantul final care aduce finete, onctuozitate , perfectiune....realizarea lor cere timp si indemanare . Astazi va prezint un sos simplu, sosul de creveti cu sofran si porto un sos care merge la orice preparat de peste, creveti sau alte fructe de mare.
Ingrediente Sos de creveti cu sofran
300 grame de cochilii de creveti
50 gr unt
o lingura ulei masline
50 ml vin porto alb
sofran
300 ml fond de peste
150 ml smantana lichida slaba
sare de mare
piper aln
piper espelette ( optional)