Spagetti cu negrul de la sepie

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Spagetti cu negrul de la sepie

Se taie sepia in doua cu mare delicatete pentru a putea scoate saculetul de cerneala si se pune intr-un paharel. Cu o mica incizie facuta pe margine, se trage de piele pentru a curata sepia facind-o sa ramina alba. Se curata bine interiorul si se spala. O taiem cubulete.Intr-o tigaie punem uleiul. Ceapa taiata fin o calim pina se inmoaie.Peste ceapa se pune sepia taiata cubulete si o lasam si pe ea sa se caleasca, dar cu un capac deasupra tigaii. Rosiile(daca se poate ciresele) se fac bucatele, daca nu le mixam cu robotul. Le adaugam la ceea ce este deja in tigaie, nu uitind sa punem o lingurita de zahar si sare dupa gust. Asteptam sa fiarba bine pina ce sepia e moale la mestecat si cu atentie luam punguta de cerneala, o rupem, si o adaugam la reteta. O mai lasam pentru alte 5 minute sa fiarba. Practic trebuie sa rezulte un suc mediu consistent. Nu apos. Daca vi se pare putin suc de rosii atunci inca din faza de fierbere a lui mai adaugati rosii mixate, prima de cerneala. Pasta se fierbe in apa cu sare. Fierte sa fie cum zice italianul ,, al dente''. Le strecuram si le amalgamam pentru un minut in tigaie, asa prind gust. Le servim imediat.

Ingrediente Spagetti cu negrul de la sepie

Pentru 4 persoane sunt necesare:

o sepie proaspata de circa 1 kg nu curatata

saculetul ei de cerneala

o ceapa medie

500 grame de rosii mici dulci

sare

o lingurita zahar

ulei de masline

spaghetti pentru 4 persoane circa 280 de grame.

Categorii