Spaghete cu sos de portocale

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Spaghete cu sos de portocale

Spaghetele se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, cojim portocala fâșii cu un curățător de legume (cu grijă să nu luăm și partea albă), apoi fâșiile le tăiem cu un cuțit cât mai subțiri. Punem untul la încins într-o tigaie și adăugăm coaja de portocală. Lăsăm la foc potrivit să se pătrundă aproximativ 2 minute, după care adăugăm gălbenușurile de ou, amestecate cu smântâna și cașcavalul. La final adăugăm sarea și frunza de pătrunjel. După ce pastele au fiert, le adăugăm peste sos în tigaie, lăsăm câteva minute să se pătrundă și le servim fierbinți. Sfaturi Aveți grijă ca sosul să nu stea foarte mult timp pe foc și să devină o omletă (a patit-o si eu o dată :D); el trebuie pregătit la foc mic pentru a deveni cremos. Pentru a avea un gust mai intens, am adaugat și sucul de la o jumătate de portocală.

Ingrediente Spaghete cu sos de portocale

400 g spaghete

4 gălbenușuri de ou

250 ml smântână

o lingură de unt

o portocală

75 g cașcaval sau parmezan

pătrunjel

sare

Categorii