Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc

Reteta culinara Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc din categoria Spaghete. Cum sa faci Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc

 

Am vazut ceva de genul acesta la Camelya, mi s-a facut pofta si am trecut la treaba. Delicioasa mancare! :D

Ingrediente Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc

Chiftele:

300 g carne tocata de porc;

o ceapa (curatata de foi, spalata si tocata);

4 catei de usturoi (curatati de foi, spalati si pisati);

un ou;

40 g pesmet;

jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;

cimbru;

sare.

Sos de rosii cu chiftele:

o lingura ulei de masline;

o conserva de 400 g de rosii intregi decojite, in suc de rosii;

150 ml apa;

jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;

ierburi aromatice uscate: busuioc, oregano, maghiran;

28 de chiftele;

4 catei de usturoi;

o legatura de patrunjel.

In plus:

200 g spaghete + 2 l apa pentru fierberea acestora + sare;

untura pentru prajirea chiftelelor.

Categorii