Spaghete konjac à la provençale

Cu totii stim cate ceva despre spaghetele clasice cu faina de grau sau alternativele lor fara gluten, dar ce stiti despre spaghetele konjac? Faina de konjac provine din tubercului acestei plante. Pentru obtinere produsului finit, tuberculii se fierb, se usuca si se tritureaza, pana cand se transforma intr-o faina din care se obtin pastele asiatice. Sunt foarte potrivite pentru cine doreste sa slabeasca sau sa-si mentine sanatatea, nu au aport caloric (aproximativ 8 calorii per 100g de spaghete), nici de gluten, nici de carbohidrati si produc o senzatie de satietate. Gustul neutru va permite sa le folositi la o multime de feluri de mancare, noi am optat pentru spaghete cu sos de rosii, usturoi si plante aromatice. O reteta plina de arome de vara ;-)
Instructiuni de preparare Spaghete konjac à la provençale
Se spala si se clatesc spaghetele Konjac si se fierb 2 minute in apa clocotita. Se scurg si se pun deoparte.
Intr-o tigaie se pun uleiul de masline, ceapa si usturoiul tocat si se soteaza. Se adauga rosiile tocate si se amesteca.
Se gatesc timp de aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand. Se adauga sare si piper si ierburi provencale dupa gust.
Se adauga spaghetele konjac si se amesteca bine.
Gata!
Ingrediente Spaghete konjac à la provençale
200 gr spaghete de konjac
1/2 ceapa
1 catel de usturoi
2 rosii
ierburi de Provence
sare si piper