Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie. Se combina intr-un castron mare crevetii cu sare, suc de lamaie si usturoi tocat. Se amesteca bine si se lasa la marinat minim 30 de minute. Intre timp, incingem 2 linguri de ulei de cocos intr-o tigaie si gatim ghimbirul, usturoiul si paprika pana cand acestea devin moi, dar sa nu fie colorate prea tare. Apoi, adaugam laptele de cocos si coaja de lamaie, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana ce compozitia se reduce la o treime. Se scot crevetii din marinada, se scurg si se adauga in tigaie; se gatesc, amestecand circa 3 minute sau pana se fac rozalii la culoare. Scurgem spaghetele de apa, le asezam pe o farfurie intinsa, iar in mijloc asezam crevetii cu sos de cocos. Decoram cu germeni de ceapa rosie, rosii cherry si patrunjel verde tocat si adaugam o lingura de ulei de cocos pentru a oferi un aspect lucios preparatului.

Ingrediente Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

400 g Spaghetti Negre cu Cerneala de Sepie

2 linguri de Ulei de Coco

2 catei de usturoi tocati

1 lingurita de paprika

450 g creveti decorticati

1canita suc de lamaie

2 lingurite de ghimbir tocat

100 ml lapte de coco

coaja de lamaie

sare

piper

rosii cherry pentru decor

patrunjel verde

germeni de ceapa rosie pentru decor

Categorii