Spaghetti con le polpettine- spaghete cu chiftelute
Reteta culinara Spaghetti con le polpettine- spaghete cu chiftelute din categoria Spaghete. Cum sa faci Spaghetti con le polpettine- spaghete cu chiftelute
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Spaghetti con le polpettine- spaghete cu chiftelute
„Rețete de suflet”
500 g spaghete 500 g amestec de carne tocată 2 oua 1 ceapă 3 felii de paine 5 catei de usturoi 1 conexiune marar 400 g pasta de tomate 3 linguri pasta de rosii 50 ml ulei 300 g porumb 300 g ciuperci (conserve) vegeta paprika cimbru oregano cuișoare pudră nucşoară piper sareDin carne, ou, paine inmuiata si storsa, ceapa rasa, usturoi zdrobit, marar tocat, sare si piper, se face o pasta ca chiftele si se tine la frigider minim o ora.
Faceți chiftele mici cu mâna umedă și puneți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Stropim cu ulei si dam la cuptor pana gata si se rumenesc.
Separat se face sosul pastatta si pasta de rosii, cu condimente dupa gust si se fierbe 5 minute.
Adăugați porumbul și ciupercile și gătiți timp de 10 minute.
Adăugați chiftelele și mai fierbeți încă 15-20 de minute, până când sosul scade puțin și se îngroașă.
Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se dau sub apa rece.
Punem spaghetele intr-un bol mai mare, turnam peste ele sosul de chiftele, amestecam cateva minute si este gata.
Se pot stropi cu brânză sau nu.
Poftă bună!
Ingrediente Spaghetti con le polpettine- spaghete cu chiftelute
500g spaghete
500g carne tocata amestec
2 oua
1 ceapa
3 felii paine
5 catei usturoi
1 legatura marar
400g pasatta de rosii
3 linguri pasta de tomate
50ml ulei
300g porumb
300g ciuperci (conserva)
vegeta
boia
cimbru
oregano
cuisoare praf
nucsoara
piper
sare