Spaghetti cu sos si chiftelute

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Spaghetti cu sos si chiftelute

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, cu pâinea, cimbru, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic de ulei. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 180 grade pentru 25-30 de minte (le verificăm din când în când să fie frumos rumenite). Se scot la răcit. Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj. Pentru sos călim în 3 linguri de ulei ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Punem vinul (tot vreo 3 linguri), apoi sosul de roşii ( vreo 400 ml), cimbru,foia de dafin, sare şi piper şi lăsăm la foc iute cam 5 minte, după care putem pune chifteluțele (nu pe toate dacă vreți să serviţi şi ,,uscate,,

Ingrediente Spaghetti cu sos si chiftelute

Pentru chifteluţe:

500 g carne tocată

câte 1 legătură ceapă şi usturoi verde (doar partea albă)

1 felie mai groasă de pâine înmuiată în lapte şi scursă bine

sare

piper

cimbru uscat

mărar proaspăt

Pentru sos:

câte 1 legătură de ceapă şi usturoi verde (doar partea albă)

ulei

sos de roşii (passata)

cimbru uscat

1 foaie de dafin

vin roşu

sare

piper

200 g spaghetti

Categorii