Stir-fry de pui cu sos de stridii

Reteta culinara Stir-fry de pui cu sos de stridii din categoria Pui. Cum sa faci Stir-fry de pui cu sos de stridii

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Stir-fry de pui cu sos de stridii

 

Stir-fry reprezintă o tehnică de gătit specifică bucătăriei chinezești și seamănă cu tehnica pe care noi o numim „sotat” sau „călit”. Legumele și carnea gătite astfel își păstrează aroma, iar mâncarea va fi foarte fragedă. Pentru a realiza acest tip de mâncare, avem nevoie de o tigaie adâncă de tip wok. De ce este atât de special acest tip de tigaie? Pentru că pe fundul tigăii temperatura este mai mare, iar pe laturi este mai scăzută, astfel putem muta alimentele de la o temperatură la alta.

Ingrediente Stir-fry de pui cu sos de stridii

300 g muschiulet de pui

400 g legume congelate Hortex (mazăre verde, orez, ciuperci, rosii ardei, ceapa, porumb)

1 cutie ciuperci taiate

3 fire ceapa verde

1 ardei iute rosu

2 linguri ulei de susan

2-3 singuri sos de stridii Blue Dragon

2 linguri sos de soia

piper macinat

Categorii