Stiuca crocanta cu busuioc

Reteta culinara Stiuca crocanta cu busuioc din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Stiuca crocanta cu busuioc

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Stiuca crocanta cu busuioc

 

  Stiuca are o carne ferma si putin mai uscata . I-am dat suculenta printr-o usoara marinare . Nu ne ferim sa mancam diverse soiuri de peste . Mai ales cand avem oportunitatea de a  achizitiona peste proaspat . Am obtinut stiuca deosebit de crocanta cu ajutorul grisului .

 

INGREDIENTE
800 gr bucati stiuca 200 gr gris 2 linguri mustar 2 linguri ulei masline 1 lingura smantana 1 lingurita busuioc maruntit sare piper cu lamaie ulei pentru prajit[ de floarea soarelui ] cartofi prajiti Sos a la tzatziki: 200 ml iaurt grecesc 2 castraveti -taiati cubulete 2 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri ulei masline 2 catei usturoi sare Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie . Stiuca fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit sa-i dau putina suculenta prin marinare . Se amesteca mustarul cu ulei , masline si mustar . Cu acest mix ungeti bucatile de peste . Puteti lasa la marinat chiar mai multe ore dar la rece . Dupa minimum o ora se da stiuca prin gris si se prajeste in ulei incins . Feliile de stiuca se scot pe un servet de hartie care va absorbi excesul de ulei . Preparati un sos a la tzatziki din ingredientele date . Daca va place se poate pune mai mult usturoi . Noi am servit stiuca crocanta cu cartofi prajiti ,lamaie si cu un sos tzatziki . Pofta buna !!!

Ingrediente Stiuca crocanta cu busuioc

800 gr bucati stiuca

200 gr gris

2 linguri mustar

2 linguri ulei masline

1 lingura smantana

1 lingurita busuioc maruntit

sare

piper cu lamaie

ulei pentru prajit[ de floarea soarelui ]

cartofi prajiti

200 ml iaurt grecesc

2 castraveti -taiati cubulete

2 linguri patrunjel verde tocat

2 linguri ulei masline

2 catei usturoi

sare

Categorii