Stiuca crocanta cu cartofi
Reteta culinara din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Stiuca crocanta cu cartofi
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Stiuca crocanta cu cartofi
,, Retete inspirate de toamana" Cel mai bun sezon de pescuire a rapitorului este la inceputul toamnei. Sau cel putin atunci imi ajunge mie in ... farfurie :D. Sotul mi-a adus aceasta stiuca de Mures si a dorit sa o prepar in pesmet. M-am uitat putin prin jur, adica pe la Bucataras si am gasit aceasta reteta a Polianei https://www.bucataras.ro/retete/peste-crocant-la-cuptor-40266.html. De mare ajutor la condimentare mi-au fost condimentele aduse de fiul meu din vacanta tunisiana. Eu am prajit pestele. Ca nota inovativa l-am marinat usor cu smantana. Stiuca fiind un peste rapitor are o carne tare. Folosind smantana, carnea a ramas delicios de suculenta in interior. Cartofii au fost atat de gustosi incat au ajuns doar jumatate pe platoul de servire, restul s-au consumat rapid direct din tigaie.
Ingrediente Stiuca crocanta cu cartofi
600 gr rondele stiuca
4 linguri smantana
sare
boia dulce de ardei
ras al hanout : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/
patrunjel verde tocat
pesmet
ulei pentru prajit
500 gr cartofi mici fierti si curatati de coaja
3 linguri unt+ 3 linguri ulei
2 catei usturoi pisati
rosii cherry , frunze rucola , ardei iute galben .