Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki

Reteta culinara Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki din categoria Peste. Cum sa faci Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki

 

 Știuca era programată pentru prânzul de duminică. Am stat toată ziua în grădină și am leșinat de foame. Sub impresia postărilor japoneze ale Adinei și urmărind o emisiune culinară despre Kyoto și Kanzawa, mi-am amintit că dețin și sos Teriyaki. Departe de mine rafinamentul și delicatețea rețetelor originale japoneze. Cert este că gustul dat de acest sos a fost cu totul special.

1 kg bucati de stiuca 1 lamaie 1 ardei rosu iute 2 catei de usturoi verde 3 linguri sos teriyaki 4 linguri ulei piper cu coaja de lamaie paprika patrunjel verde tocat sare Stiuca se asezoneaza cu sare, piper cu lamaie si boia. Tulpinile de usturoi verde se taie in patru, apoi se toaca. Masați bine știuca picant împreună cu usturoiul verde. Stropiți peștele cu sosul japonez, uleiul și zeama de lămâie. Masați-le din nou ușor. Am pus tava la cuptorul preincalzit la 280 de grade pe gratar. Dupa 10 minute mi-am dat seama ca este posibil ca pestele sa se gateasca doar pe o parte si sa ramana mai fragil pe fund. Am rasturnat bucatile de peste, l-am stropit cu zeama de lamaie si am redus temperatura la 205 grade pentru inca 10 minute. În cele din urmă am răsturnat din nou peștele și l-am copt încă 5 minute pentru a prinde o culoare frumoasă. Un sos gustos format in timpul prepararii. La servire, am presarat frunze de patrunjel verde pentru prospetime. Merge foarte bine cu usturoiul verde tocat. Nu am pus usturoi pentru ca a doua zi mergem la munca :D Am servit stiuca cat a fost iute insotita de ardei iute si lamaie.

Ingrediente Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki

1 kg bucati stiuca

1 lamaie

1 ardei iute rosu

2 fire usturoi verde

3 linguri sos Teriyaki

4 linguri ulei

piper cu coaja de lamaie

boia dulce de ardei

patrunjel verde tocat

sare

Categorii