Stollen

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Stollen

Topiți untul și lăsați-l să se răcească. Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul si lasam sa stea putin. Amestecam faina cernuta cu fructele, nucsoara, sarea. Adaugam untul peste faina si amestecam bine, apoi adaugam ouale si laptele cu drojdia. Framantam aluatul si il lasam la dospit, la loc caldut aproximativ 2 ore. După acest timp, aluatul trebuie dospit. Din acest aluat am scos 3 prajituri, asa ca dupa ce a dospit aluatul l-am luat pe masa infainata si l-am impartit in 3. Intindem prima parte cu un sucitor, nu foarte subtire si punem o rulada de martipan in mijloc. Am luat martipanul din pachet si l-am taiat in jumatate pe lungime sa ajunga pe toata lungimea aluatului.Rulați aluatul și puneți-l în tavă. Faceți același lucru cu celelalte bucăți de aluat. Acoperiți cu un prosop curat sau folie alimentară și lăsați-l să se odihnească 1-2 ore. Coacem in cuptorul incins pana se rumenesc frumos. Cât sunt încă calde, ungeți-le cu unt solid și dați-le mult zahăr pudră.

Ingrediente Stollen

-700-800 gr faina

-50 gr zahar

-1 lingurita sare

-240 ml lapte caldut

-1 lingurita nucsoara

-200 gr unt

-2 pliculete drojdie uscata

-3 oua batute

-coaja razuita de la o lamaie si o portocala

-2 linguri dulceata portocala

-Fructe uscate :

-50 gr merisoare

-100 gr stafide negre

-100 gr stafide aurii

-50 gr afine confiate

-100 gr caise

-200 gr nuci taiate grosier

-100 gr migdale taiate

Extra:

-unt

-Zahar pudra

Categorii