Stridii cu unt şi tarhon
Reteta culinara Stridii cu unt şi tarhon din categoria Fructe de mare. Specific Italia. Cum sa faci Stridii cu unt şi tarhon
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Stridii cu unt şi tarhon
Stridia concentrează în interiorul carapacei ei neregulate gustul întregii mări. Dincolo de învelişul pietros, cu aspect de stâncă de calcar, se ascunde carnea moale şi sucul care înglobează gustul salin, mineral şi totodată vegetal al mării. Consumată de regulă crudă, sorbită împreună cu sucul ei şi un adaos de zeamă de lămâie, stridia se găteşte puţin şi precaut pentru a exploata la maxim calităţile ei. O adevărată trufanda pentru cunoscători.
Ingrediente Stridii cu unt şi tarhon
8 stridii
100 grame de unt gras
80 ml vin alb sec
1 lingură haşmă sau şalotă (o puteţi înlocui cu ceapă roşie tocată fin)
1 lingură de tarhon prospăt, tocat fin