Stufat de iepure

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Stufat de iepure

Se pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou. Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc in uleiul ramas de la prajirea carnii. Intr-un vas mai mare, se pune pasta de tomate, circa 500 ml apa si se omogenizeaza; peste compozitie se adauga carnea si ceapa, se amesteca usor si se toarna totul intr-o tava, se orneaza cu felii de rosii si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru circa o ora. Cand zeama a scazut, este semn ca stufatul nostru este gata. Se serveste cu mamaliguta calda. Sa aveti pofta, dragilor!

Ingrediente Stufat de iepure

2 kg carne de iepure

100 ml vin

2 linguri pasta de tomate

10 fire ceapa verde

10 fire usturoi verde

sare dupa gust

1 lingurita piper boabe

foi de dafin

1 lingurita de chili piper de cayenne

50 ml ulei

Categorii