Stufat de rata

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Stufat de rata

Se pune intr-un vas vinul, ceapa si usturoiul tocat, bulionul de gogosari, sarea, piperul, condimentele, chili, leusteanul tocat marunt si se amesteca. Se pune jumatate din cantitate intr-o tava. Se adauga bucatile de carne si se toarna cealalta jumatate peste carne. Se pune capac si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa doua ore sau pana cand totul este gata. Rata de tara fierbe mai greu ca rata de alimentara si de aceea trebuie sa stea mai mult la foc, sa iasa carnea buna si frageda. Dupa care se scoate tava si se poate servi. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Ingrediente Stufat de rata

-3 bucati piept de rata

-6 pulpite de rata

-3 pipote

-700 gr.ceapa verde

-300 gr.usturoi verde

-1 capatana de usturoi

-400 gr.bulion de gogosari

-500 ml.vin

-1 legatura de leustean

- 1 lingurita piper boabe

-1 lingura sare

-1 lingurita condimente pentru pasare(legume deshidratate)

-1 varf de cutit de chili

-5-6 foi dafin.

Categorii