Supa bulgareasca de linte si macrou afumat

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa bulgareasca de linte si macrou afumat

Se toaca morcovul, ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa. Dupa ce au fiert legumele, se adauga mazarea congelata. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline impreuna cu boiaua afumata si curcuma si se incalzesc usor pentru a intensifica aromele. Se toarna uleiul aromat peste supa de legume, se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se curata macroul afumat de oase, se desface in bucati mici si se adauga in supa la final. Pofta buna !

Ingrediente Supa bulgareasca de linte si macrou afumat

250 gr linte rosie

1 litru de apa

1 tija de apio (telina)

1 macrou afumat

1 ardei rosu

1 morcov

1 ceasca cu mazare

2 linguri ulei de masline

Sare

piper

1 lingurita curcuma

1 lingurita boia afumata

Categorii