Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de chimen si oprim focul. Strecuram zarzavatul de supa, alegem tot morcovul si il dam departe, restul zarzavatului se da la blender si se dilueaza cu supa oprita pana obtinem consistenta dorita. Preparam galustile de spanac astfel; mixam bine albusul cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Spanacul se stoarce bine de zeama si se presara in albus, adaugam si faina si dam deoparte. Preparam galustile din morcov astfel: mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam morcovul blenduit si amestecam usor. Se adauga si faina in ploaie. Se pune apa cu sare si cateva seminte de chimen sa fiarba si cu ajutorul unei lingurite punem galustile, adaugate in momentul cand clocoteste apa. Le lasam 5 minute sa fiarba, apoi le intoarcem si mai lasam iarasi 5 minute si pe partea nefiarta, le scoatem cu o spumiera pe un platou. Supa data la blender si lasata sa se racoreasca, se drege cu cele 2 galbenusuri batute cu iaurtul. Supa se serveste cu galustile de zarzavat deasupra. Pofta buna!

Ingrediente Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

(2 portii)

pentru supa:

2 cartofi mari

1 ceapa rosie

1 morcov

1 pastarnac

1 radacina de patrunjel

1 bucatica telina

2 galbenusuri

2 linguri de iaurt

1/2 lingurita chimen

sare

piper

ulei de masline

1 lingurita de legume deshidratate fara sare

galusti spanac:

1 albu

un praf de sare

3 bilute de spanac tocat (congelat)

1 lingura cu varf de faina

galusti morcovi:

Morcovul fiert din supa

1 albus de ou

un praf de sarea

2 linguri cu varf de faina

Categorii