Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Daca aveti o supa de pui gata facuta o folositi pe aceasta. Daca nu va spun cum am procedat eu… De multe ori folosesc oala sub presiune atunci cand ma grabesc. Am folosit-o si de data aceasta. Deci: tacamul de pui spalat si curatat se pune in oala. Se adauga cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi. Se pune pe foc si se lasa 30 de minute de cand supa incepe sa fiarba. Dupa fierbere supa se strecoara si se aleg cartofii fierti. In oala in care urmeaza sa facem supa se pune putin ulei si unt. Se pune la incins, se toaca ceapa marunt si se caleste. Dupa ce ceapa s-a calit si s-a inmuiat bine se adauga un polonic de supa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ceapa este bine fiarta. Se adauga restul de supa si cartofii. Cat timp fierbe supa ne ocupam de usturoi. Se folosesc capatanile de usturoi intregi cu tot cu coaja. Se taie putin din capatul capatanii atat cat sa se vada grauntii. Se pun pe o folie de aluminiu, se stropesc cu putin ulei si putina sare. Se impacheteaza usturoiul in folie, se da pachetelul in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30 minute. Usturoiul este copt atunci cand devine moale, iar in momentul in care strangeti de el miezul va iesii cu usurinta. Se aduna tot miezul copt de la usturoi si se pune peste supa. Se pasireaza bine supa cu un blender vertical pana supa devine cremoasa. Se foloseste atat cartof cat si supa cat doriti sa fie supa de groasa. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper, se adauga smantana pentru gatit si se lasa sa dea cateva clocote. Pentru pesto de patrunjel: se spala patrunjelul si se aleg frunzele. Se pun intr-un robot de bucatarie, se adauga celelalte ingrediente si se mixeaza pana obtinem o pasta. Se pastreaza intr-un borcan cu capac si se pune la frigider. Supa se serveste cu crutoane, iaurt gras grecesc, seminte prajite de dovleac, pesto de patrunjel si putin ulei aromatizat cu chili. Crutoanele sunt foarte simplu de facut: se foloseste paine veche de 2 zile. Se taie painea cuburi, se stropeste cu ulei si diferite plante aromatice. Se pun in tava cu hartie de copt si se coc pentru 5-10 minute, pana devin crocante. Sa va fie de bine!!!!

Ingrediente Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

4-5 cartofi mai marisori

3 capatani de usturoi

Tacam de pui sau supa de pui gata facuta

1 ceapa

1 lingura ulei 1 lingura unt

200 ml smantana pentru gatit

Sare si piper dupa gust

Pentru pesto:

1 legatura mare de patrunjel

3-4 linguri ulei de masline

Sare si piper proaspat rasnit

1 lingura fulgi de migdale+1 lingura seminte de dovleac

2 linguri parmezan ras sau alta branza maturata

1 catel de usturoi zdrobit

Categorii