Supa crema de ciuperci brune

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de ciuperci brune

Curatam si spalam legumele. Le taiem cuburi. Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o sita. Conectam aparatul Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l la o sursa de curent. In vasul aparatului punem jumatate din unt, adaugam sare. Punem legumele taiate, mai putin ciupercile. Acoperim si selectam functia High si timpul 30 min. Lasam aparatul sa gateasca. Dupa 30 min, taiem ciupercile felii si le adaugam peste legumele coapte in unt. Adaugam apa, inca putina sare si acoperim. Selectam functia Low si setam timpul la 1 ora. Dupa ce aparatul Crock Pot a incheiat programul, va trece automat pe functia de pastrare la cald. Scoatem legumele, adaugam un pic de supa si le punem la blender. Adaugam restul de unt si amestecam. Adaugam si restul de supa, in functie de cat de lichida o preferam. Mie imi place sa fie mai densa, mai cremoasa. Formam cativa bulgarasi din branza amestecata cu usturoi verde. Luam un castronel sau un vas de servit mancare, punem un polonic plin cu supa, adaugam 2-3 bulgarasi de branza si presaram un praf de nucsoara. Servim cu crutoane sau fara. Nu am mai adaugat smantana, am preferat branza in acest caz. Este un deliciu, branza se incalzeste si devine moale, iar gustul pregnant de ciuperci se imbina perfect.

Ingrediente Supa crema de ciuperci brune

300 - 400 g mix ciuperci brune + ciuperci de padure

- 1 morcov

- 1 radacina mica de patrunjel

- 1 fir de praz verde

- 1 cartof mic

- 1 cub unt 60 g

- sare grunjoasa

- 100 ml apa

- branza cremoasa cu usturoi

- un praf nucsoara

- crutoane

Categorii