Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai lasa putin la foc pana se evapora alcoolul. Se adauga apa si se pune la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de naut. Cealalta parte de naut impreuna cu smantana se paseaza cu blenderul si se adauga in supa. La final, se pune patrunjelul si mararul tocat fin. Eu servesc supa cu crutoane de paine pe care le ung cu un amestec de unt, patrunjel tocat fin, parmezan ras si putin usturoi pe care le dau la cuptor cam 5 minute. Pofta buna !

Ingrediente Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

1 kg ciuperci

200 gr naut fiert (ca sa fiarba mai repede si sa iasa toxinele din naut

se pune la inmuiat in apa calduta cu o ligurita de bicarbonat

apoi il fierb cam 20 min

la oala minune)

200 gr afumatura

1 ceasca smantana

1 ceasca coniac

sare

piper

marar

patrunjel

apa

Categorii