Supa crema de ciuperci si dovleac, servita in dovleac copt si pesto

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de ciuperci si dovleac, servita in dovleac copt si pesto

Mai intai se spala bine si se usuca dovleceii, dupa care tāiem un capac si îi curatam de sâmburi. Se dau la cuptorul incins in precedentā la 185 grade C, pentru aprox. 40 min. Intre timp pregatim supa_crema de ciuperci. Vom folosi 100 ml din supa de oase (sau vegetala) pentru a cali ceapa, prazul si ciupercile impreuna pentru aprox. 5 min. Dupā care se adauga restul de supa si se fierbe pentru inca 15 min. Separat amestecam laptele cu faina, sarea, piperul si nucsoara. Se ia supa de pe foc si amestecand mereu se adauga laptele cu faina. Cand este perfect amestecat, o punem sa fiarba la foc mic 5 min, amestecand frecvent. Intre timp supa se va lasa sa se racoreasca indeajuns pentru a o putea frula cu mixerul. Ne ocupam de dovleceii. Dupa ce s-au copt, cu o lingura radem din pulpa dovleacului in mod uniform, fara a lasa o coaja prea subtire. Pulpa obtinutā se fruleaza si se amesteca cu supa de ciuperci. Fiecare dovleac se umple cu supa si da la cuptor pentru doar 5 - 10 inainte de a fi servita. Deasupra eu prefer sa adaug la masa 1 lingura de pesto homemade. Pofta buna!

Ingrediente Supa crema de ciuperci si dovleac, servita in dovleac copt si pesto

4 dovleceii medii

1 praz

1 legatura ceapa verde sau o ceapa medie galbena

700 gr ciuperci preferate

400 ml supa de oase/carne/vegetala strecurata

100 ml lapte de migdale sau de vacuta

1 lingura faina de migdale (sau de gris)

Sare

piper

nucsoara dupa gust

Pesto vegan dietetic:

Frunze busuioc

alune sau nuci/pistachio

seminte dovleac

1 lingura unei masline

1 lingura apa.

Se pune in mixed pentru doar cateva min.dupa care se adauga sare si piper supa gust.

Categorii