Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la fel si cartoful. Se incinge bine uleiul, apoi se adauga zarzavatul sa se caleasca un pic. Se adauga o ceasca de apa, se presara cubuletele de Maggi Legume, un praf de sare si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit pana se inmoaie totul. Cand zarzavatul este fiert, se adauga si stelutele de anason si se lasa sa clocoteasca 2-3 clocote, apoi se scot afara. Se scurge zarzavatul de supa ramasa si se da la blender, apoi se dilueaza cu supa pana ajungem la consistenta dorita. Se incinge untul intr-o craticioara, apoi se adauga cele 2 lingurite de zahar de palmier si lasam sa caramelizeze un pic, apoi adaugam baghetelele si le lasam sa fiarba in caramelul obtinut pana se inmoaie. Caramelul obtinut are un gust dulce amarui, aromatizat. Se serveste supa crema decorata din abundenta cu acest caramel si cu baghetelele de dovleac caramelizate. Pofta buna!

Ingrediente Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

(pentru 2 portii)

1/2 kg dovleac de placinta

1 cartof mare

1 ceapa

2 morcovi

1 radacina de patrunjel

2 cubulete de Maggi Legume

sare

un pic de ulei

2-3 stelute de anason

baghetelele aromate:

5-5 bucati subtiri si lungi de dovleac

un cub mic de unt

2 lingurite de zahar de palmier (sau zahar brun)

Categorii