Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica. Ceapa se taie marunt. Se incinge 50 ml ulei si se prajeste jambonul (o parte taiat in patratele mici, o parte pus pe scobitori de bambus care dupa prajire se vor indeparta) impreuna cu cateva cubulete mici de dovleac ce vor ajuta la decorarea supei si care se scot pe o farfurie. Se calesc in uleiul ramas, dovleacul, gutuia si cartoful ras, ceapa rosie, pana ce incep sa se inmoaie si sa sticleasca la culoare, se adauga 100 ml apa si se lasa sa fiarba inabusit cu condimentele uscate, sarea si legumele deshidratate, cca 15-20 minute. Se potriveste gustul cu sare si piper si se varsa totul in cana de blender. Adaugam si un strop de ulei de masline si se da totul la blender pana obtinem o supa cremoasa la consistenta dorita. Se serveste decorata cu cubuletele de dovleac si jambonul prajit. Pofta buna!

Ingrediente Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

2-3 felii groase de 1 cm

de dovleac placintar

1 gutuie potrivit de mare

1 cartof mare

1 ceapa rosie

5 felii de jambon

ulei

sare

piper

1 lingurita de legume deshidratate fara sare

1 lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor

oregano

dafin

maghiran

busuioc

)

Categorii