Supa crema de dovleac cu mar

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in 2 litri apa. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 minute. Daca nu aveti pui, nu este nici o problema, faceti supa doar cu legume... Am curatat legumele, le-am asezat intr-o oala si peste ele am adaugat supa de pui strecurata. Am lasat sa fiarba aproximativ 30 minute. Intre timp, am spalat marul si dovleacul, le-am sters, am feliat dovleacul in felii grose de 1,5 cm, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 minute. Am scos tava, am adaugat si marul feliat si am mai dat la cuptor pentru inca 10 minute. Am lasat sa se raceasca dovleacul si marul si le-am curatat de coaja. Cu robotul vertical am pasirat legumele fierte, precum si marul si dovleacul. Am pus pe foc oala cu supa, am adaugat sare si piper dupa gust, 2 linguri de smantana, am amestecat, iar cand supa a dat in clocot am oprit focul. Am servit supa stropita cu cateva picaturi de ulei de ardei iute si busuioc, am rasnit cativa fulgi de ardei iute, am decorat cu cateva frunzulite de creson, iar la urma am adaugat feliile de mar prajite in putin unt. Sa va fie de bine!!!

Ingrediente Supa crema de dovleac cu mar

1,5 litri supa de pui

2 morcovi

1 ceapa

1 pastarnac

1 cartof

1/2 dovleac

1 mar mare

2 linguri smantana

sare si piper dupa gust

pentru servit si decor:

fulgi de ardei iute rasniti

ulei cu infuzie de ardei iute

ulei cu infuzie de busuioc

cateva frunze de creson

1 lingurita unt

felii de mar

Categorii