Supa crema de dovlecel cu crutoane din cascaval
Pt iubitorii de dovleac si nu numai.
Instructiuni de preparare Supa crema de dovlecel cu crutoane din cascaval
Curatam dovlecelul de coaja, il spalam si taiem bucati.
Intr-o oala (cu putin ulei de masline) calim timp de 2-3 minute morcovii rondele, telina rondele, usturoiul bucati mai mic, ardeiul maruntit si frunzele de rozmarin. Completam cu dovlecelul si apa cat sa acopere ingredientele. Punem capacul pe oala si lasam la fiert aprox 20 min pan ace dovlecelul devine moale.
Cu un blender amestecam bine in supa pana in momentul in care devine crema. Condimentam cu sare, piper dupa gust.
Intr-o tigaie adaugam ulei de masline si punem salvia sa aromatizam uleiul. Scoatem salvia afara dupa 2-3 minute si adaugam felii din bagheta. Ungem fiecare parte si le scoatem deoparte. Razuim cascavalul ‘fata-verso’ pe fiecare felie si le rumenim bine in tigaie.
Servim supa alaturi de crutoanele de cascaval.
Ingrediente Supa crema de dovlecel cu crutoane din cascaval
1,5 kg dovlecel
Doua tulpini telina
2 morcovi
O ceapa rosie mare
5 bucatele usturoi
O crenguta rozmarin proaspat
10 frunze salvei
½ chilli
O bagheta
50 g cascaval
Ulei de masline
Sare
Piper