Supa crema de fasole
Reteta culinara Supa crema de fasole din categoria Supe. Specific Romania. Cum sa faci Supa crema de fasole
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de fasole
Este prima data cand fac supa crema de fasole si este absolut delicioasa. Ne place foarte mult ciorba de fasole afumata, dar nu m-am gandit sa o prepar sub forma de supa crema. La recomandarea unui prieten am incercat aceasta reteta. A ieșit absolut delicios. Pentru un plus de savoare, am afumat putin si cand am fiert fasolea.
350 g fasole albă 3 bucăți de fumat (scara) 30 g bețișoare de cârnați 2 crengute de ceapa verde 2 catei de usturoi 1 morcov 1 felie de telina 2 linguri ulei de masline Sare piper Ardei gras roșiiÎnmuiați fasolea timp de cel puțin 12 ore (de preferință peste noapte). Aduceți-le la fiert și schimbați apa de 2-3 ori și clătiți-le bine, apoi fierbeți-le în apă cu o linguriță de sare și cele 3 bucăți de carne afumată. Prăjiți bețișoarele de cârnați tăiate felii mici în 2 linguri de ulei de măsline, amestecând până se rumenesc. Scoate-le pe o farfurie, pe o bucată de hârtie (pentru a absorbi grăsimea). În uleiul rămas, prăjiți ceapa și usturoiul feliate, amestecând din când în când. Adăugați morcovul și țelina tăiate cubulețe, ardeiul feliat, 500 ml apă peste legume, acoperiți și fierbeți aproximativ 10-15 minute. Adăugați fasolea fiartă, acoperiți și fierbeți încă 5-7 minute. La final adaugati sare si piper.Se paseaza totul cu blenderul de mana si se serveste cu batoanele de carnati prajiti anterior si ceapa verde.
Ingrediente Supa crema de fasole
350g fasole albă
3 bucățele de afumătură (scăriță)
30 g cârnați sticks
2 fire de ceapă verde
2 căței de usturoi
1 morcov
1 felie de țelină
2 linguri ulei de măsline
Sare
piper
½ ardei gras roșu