Supa crema de fasole cu usturoi copt la Slow Cooker Crock-Pot – de post

Timp de preparare 4 ore si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de fasole cu usturoi copt la Slow Cooker Crock-Pot – de post

1. In primul rand lasam fasolea la hidratat aproximativ 12 ore. Ideal ar fi sa si schimbam apa in care stau macar o data. 2. Punem fasolea, 3 catei de usturoi, apa si frunzele de salvie in oala noastra Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital. Setam temperatura aparatului Crock-Pot pe HIGH si gatim timp de 4 ore. 3. Intre timp, punem cateii de usturoi ramasi pe o folie de aluminiu, ii stropim cu uleiul de masline si presaram putina sare. Ii facem pachetel si ii bagam in cuptorul preincalzit pentru 20 minute. Cand s-au rumenit ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se raceasca pana e gata fasolea. 4. Cand s-a fiert fasolea, o scurgem (dar pastram lichidul) si o transferam intr-un blender. Adaugam usturoiul copt, sare, piper alb si blenduim bine. Completam cu lichidul pastrat pana ajungem la consistenta dorita. 5. Decoram cu frunze de salvie si cateva feliute de usturoi copt (noi am pastrat un catel de usturoi).

Ingrediente Supa crema de fasole cu usturoi copt la Slow Cooker Crock-Pot – de post

500g fasole alba

1 capatana de usturoi

8 cani cu apa

8 frunze de salvie + cateva pentru decor

2 linguri ulei de masline

sare

piper alb

Categorii