Supa crema de legume rumenite la cuptor

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de legume rumenite la cuptor

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza morcovii taiati pe lungime, pastarnacul taiat betisoare, ardeii curatati de seminte si taiati fasii mai mari, ardeiul iute curatat de seminte, rosiile taiate jumatati, cepele taiate si ele jumatati sau in patru daca sunt mai voluminoase, si cateii de usturoi, se presara sare grunjoasa (eu folosesc sare de mare), se stropesc cu ulei si se dau la cuptorul preincalzit la 250 grade pentru 20-25 min, pana legumele devin moi si raspandesc aroma. Cat legumele au stat in cuptor am preparat supa de legume dintr-un litru de apa cu o lingura de legume deshidratate/1 lingura vegeta si am lasat pe foc pana a dat in clocot. Se transfera apoi legumele in vasul in care vom prepara supa (eu am folosit un vas de ceramica pe care l-am incalzit in cuptor inainte de a prepara supa in el, altfel riscam ca supa mea sa se raceasca foarte repede) si se paseaza cu mixerul vertical pana devin crema, apoi se adauga din supa de legume atat cat ne place sa fie supa de lichida, si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste cu mult patrunjel proaspat tocat.

Ingrediente Supa crema de legume rumenite la cuptor

8-9 buc morcovi mai subtirei

3 cepe medii

2 ardei grasi rosii

6-7 rosii

6-7 catei usturoi

1 ardei iute rosu

1-2 radacini pastarnac (depinde cat de mare e radacina)

1,5 l supa de legume

sare

piper

patrunjel verde tocat

Categorii