Supa-crema de linte rosie

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa-crema de linte rosie

Lintea o speli si o pui la hidratat intr-o cana de apa rece pentru 30 de minute. Intre timp cureti ceapa si cartoful dulce. Ceapa o lasi intreaga, iar cartoful il tai in sferturi. Pui la fiert lintea, iar separat, ceapa si cartoful. Lasi sa fiarba la foc mic 10 minute. Strecori lintea si adaugi peste ea ceapa si cartoful, apoi blendezi pana cand obtii o pasta. Subtiezi dupa preferinta cu apa in care fiert legumele. Adaugi rosiile, 2-3 capere si 2 linguri de ulei propriu si blendezi pana la omogenizare. La final presari oregano si dregi de gust . Servesti imediat cu crackers de seacara si ardei iute, iar pentru decor folosesti smantana. Tips&Tricks: poti inlocui cartofii dulci cu morcovi, iar rosiile cu pasta de rosii, pentru a pastra gustul dulceag al preparatului. Pofta buna!

Ingrediente Supa-crema de linte rosie

200 g linte rosie

1 ceapa mica alba

1 cartof dulce mare

un praf de sare

2-3 rosii deshidratate cu capere in ulei de masline

1 lgt oregano

2 l apa

1 lg smantana lichida pentru gatit

Categorii