Supa crema de mazare

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de mazare

Ceapa o taiem marunt, o calim in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie, cam 5 minute, apoi adaugam mazarea proaspata (daca aveti congelata e buna si aceea), morcovul taiat rondele, telina tot asa, usturoiul razuit, frunzele de dafin, asezonam cu sare si piper, amestecam bine si apoi adaugam 1 litru apa.Fierbem cu un capac pe oala pana cand legumele sunt aproape fierte, adaugam cartoful taiat cubulete si o lingurita cimbru, lasam pana e fiert de tot. Daca scade apa prea tare, atunci mai putem completa. Dam oala la o parte, scoatem frunzele de dafin, cu un mixer vertical, mixam pana devine o pasta. Adaugam smantana si mai dam un clocot. Daca mai e nevoie asezonam cu sare si piper. Cat timp supa este la fiert putem face crutoanele si baconul. Maruntim painea si o amestecam cu o lingurita de cimbru, o punem pe hartie de copt intr-o tava, o stropim cu putin ulei de masline si o dam la cuptor pana se rumeneste. Pe aceeasi tava punem apoi baconul si il dam la cuptor pana devine auriu si crocant. Punem supa in boluri cu crutoane si bacon. Pofta buna!

Ingrediente Supa crema de mazare

550 gr mazare

3 morcovi

2 fire telina apio

1 ceapa mica

2 cartofi medii

2 linguri smantana de casa sau min 20% grasime

1 catel usturoi

ulei de masline

sare piper

frunza dafin,cimbru

Crutoane : bucati paine

cimbru

ulei masline

Categorii