Supa crema de mazare cu jambon

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se adauga 2-3 cani cu apa si se lasa la fiert 40 minute. Dupa acest timp se strecoara, legumele se paseaza bine cu blenderul vertical, se pune din nou pe foc, se adauga laptele, se condimenteaza cu sare dupa gust, piper, nucsoara, iar dupa cateva clocote, se opreste focul. Se pun feliile de jambon in tigaie, 1-2 min pe fiecare parte, apoi se scot Se serveste supa in bol cu jambonul crocant deasupra sau doar cu parmezan. Pofta buna!

Ingrediente Supa crema de mazare cu jambon

300 g mazare congelata

3 catei de usturoi

1 ardei gras verde

1 ceapa

1 morcov

1 dovlecel mic

50 g unt

1 tija de telina

2 felii subtiri de jambon

1 cutie lapte de coco

1/2 lingurita nucsoara

sare

piper

parmezan

Categorii