Supa crema de morcovi

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de morcovi

Mai întâi pregătim toate ingredientele pentru supă. Curatam morcovii si ii taiem felii mai groase, apoi cartofii, pe care ii taiem cubulete. Taiem ceapa marunt si punem ghimbirul pe razatoare. Fie folosim ciorba de legume (aprox. fierbem 2 l apa in care diluam 2-3 linguri/cuburi cu gust de legume, vegeta, maggi..etc. Intr-o cratita calim ceapa in ulei de masline, apoi se adauga morcovii feliati si se lasa oala acoperita cca 10-15 minute sa fiarba la foc mic, apoi se adauga cartofii si se lasa inca 5 minute, apoi se adauga supa de legume, piper si ghimbir.Se lasa sa fiarba acoperit pana legumele sunt fierte foarte bine.După fierbere se lasă supa să se răcească 5 minute, apoi se trece cu mixerul vertical sau se trece prin blender.pana devine o crema. Saream dupa gust, iar daca este prea gros il putem dilua cu putina supa fierbinte. Astfel supa crema este gata de servit. Se adauga putin piper proaspat macinat si patrunjel tocat. Aceasta reteta este foarte simpla si usor de gatit. Ghimbirul și piperul alb vor da supei o aromă aparte. Serviți cu pâine sau cu crutoane de pâine. iti doresc pofta buna! Specific: Iordania

Ingrediente Supa crema de morcovi

-2 cepe

-2 cartofi de marime medie

-5-6 morcovi de marime medie

-3 linguri ulei masline

-2 lingurite piper alb

-2-3 lingurite ghimbir proaspat ras sau uscat

-2-3 linguri vegeta(maggi

knorr) si 2 l de apa

sau supa de legume (2 l)

-patrunjel verde tocat pentru ornat(obtional)

-sare

dupa gust

Categorii