Supa crema de morcovi cu portocale

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de morcovi cu portocale

Poate la prima strigare nu ti se pare cea mai intalnita combinatie insa te asigur, ca o - pana de curand - nemancatoare de supa crema, ca gustul dulceag al portocalei este fix ce trebuie pentru a "taia" din aroma putin amara a morcovului. Chiar merita sa-i acorzi putin credit si sa o incerci, este o supa foarte satioasa si bogata in vitamina C. Intr-o oala incapatoare, se pune 1 L de apa. Cand incepe sa fiarba, se pun cubuletul Knorr, morcovii taiati rondele si cartofii taiati bucati. Se lasa sa fiarba cam 20 de min pana poti strapunge legumele cu o furculita. Se scot legumele intr-un vas, pastrand zeama. Se adauga sucul de portocala si se mixeaza fie in blender fie cu mixerul de legume. Apoi se toarna treptat din zeama in care au fiert legumele pana obtii consistenta dorita. Se serveste cu smantana si patrunjel. Pofta buna!

Ingrediente Supa crema de morcovi cu portocale

Pentru 4 portii ai nevoie de:

1. 1 L supa de legume (daca nu ai facuta in casa, foloseste un cubulet Knorr)

2. 4-5 morcovi mari

3. 3 cartofi potriviti

4. sucul de la o portocala mica

5. 4 linguri smantana

6. o legatura de patrunjel

7. sare, piper

Categorii