Supa crema de pastarnac cu cardamom

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de pastarnac cu cardamom

Idila mea cu păstârnacul a început timid, cu chipsuri din această legumă la cuptor, apoi, anul trecut, fiind prinsă la Londra de un zbor anulat, am încercat una dintre faimoasele plăcinte englezeşti, în variantă vegetariană, însă, şi cu iz de Crăciun (se lăuda gazda; eram la mijlocul lui decembrie). O dragă prietenă care a lucrat în Regatul Unic mi-a confirmat că ei adoră păstârnacul. Şi... mi-am spus (pentru că deja mă îndrăgostisem de gustul său)... De ce nu se foloseşte mai mult la noi, mai ales că este omniprezent în grădini şi pe tarabele pieţelor? Aşa am ajuns la această supă cremă, căci nu sunt o mare fană a supelor şi a ciorbelor. Dar pe cele deosebite le devorez. Şi aceasta se încadrează aici (sper să fiţi de acord). Pentru 2 porţii sănătoase (multiplicaţi în funcţie de numărul persoanelor pentru care gătiţi), reţeta sună cam aşa: Curăţaţi 2 păstârnaci de dimensiuni medii şi tăiaţi-i felii. Apoi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe o ceapă roşie. Încălziţi ulei (am folosit de măsline) într-o tigaie, pe foc mediu, călind ceapa până când se rumeneşte, cam 4-5 minute. Reduceţi la foc mic şi adăugaţi feliile de păstârnac în tigaie, până când se rumenesc uşor. Adăugaţi 400ml apă într-o oală, la foc mediu, împreună cu 200ml lapte (sau lapte vegetal). Puteţi completa cu smântână, dacă doriţi o consistenţă şi mai cremoasă. Adăugaţi sare (după gust) şi 2 linguriţe cardamom măcinat. Lăsaţi amestecul să fiarbă, apoi reduceţi la foc mic şi adăugaţi păstârnacul rumenit şi ceapa călită. Lăsaţi pe foc până când păstârnacul devine moale (cam 20 minute). Turnaţi întregul amestec în blender şi butonaţi până când obţineţi o cremă savuroasă. Serviţi supa caldă, împreună cu lipii.

Ingrediente Supa crema de pastarnac cu cardamom

2 radacina păstârnac

medii

1 ceapă roşie

1 lingură ulei de măsline

400ml apă

200ml lapte

smântână (opţional)

sare

2 linguriţe cardamom măcinat

Categorii

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon