Supa crema de pastarnac cu morcovi si cipsuri
Instructiuni de preparare Supa crema de pastarnac cu morcovi si cipsuri
Curatam si spalam legumele: Lasam de o parte o radacina de pastarnac. Taiem legumele in bucati mari.
Cuisoarele le infigem in ceapa: Punem totul intr-o cratita si acoperim cu apa rece.Saram si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt moi.
Punem legumele intr-un blender si le facem crema. Adaugam din apa in care au fiert,pana cand supa ajunge la consistenta dorita.Potrivim gustul cu sare si piper.
Cipsuri de pastarnac : Separat,feliem fin pastarnacul ramas si prajim feliile in ulei incins. Le scoatem pe un servetel absorbant.
Punem supa in cani si ornam cu cipsuri. Serviti cu paine prajita. A frecat feliile de paine cu un catel de usturoi pentru savoare.
Ingrediente Supa crema de pastarnac cu morcovi si cipsuri
5 radacini pastarnac + una mai subtire pentru cipsuri
5 radacini morcov
3 cartofi
1 ceapa
cateva cuisoare
o ramara de cimbru
sare,piper,
Pentru servit :
cipsuri de pastanac
paine prajita,aromata cu usturoi