Supa crema de porumb si cartof dulce (vegana)

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de porumb si cartof dulce (vegana)

Încinge o cratiță neaderentă, adaugă uleiul de măsline și cel de floarea soarelui. Toci ceapa cubulețe și morcovul grosier, și le pui la călit în uleiul încins două minute (cât să se înmoaie puțin). Adaugi apoi cartoful dulce tăiat cuburi, porumbul din conservă, sarea, piperul, cimbrul uscat, ghimbirul pudră, turmericul, laptele de cocos și apa. Pui un capac deasupra și lași totul la fiert timp de 10 minute (sau până când se înmoaie cartoful și poate fi străpung ușor cu o furculiță). Torni legumele fierbinți în blender și pasezi pănă când obții consistența dorită (mie îmi place să găsesc și bucăți mai mai prin ea așa că am pastrat o porție de supă nepasată pe care am încorporat-o la final în cea pasată), eventual mai adaugi sare după propriul gust. Notă: poți înlocui laptele de cocos cu supă de legume sau cu apă.

Ingrediente Supa crema de porumb si cartof dulce (vegana)

1 ceapă (180 g

curățată)

2 morcovi (130 g

curățați)

1 cartof dulce (380 g

curățat)

1 conservă porumb (385 g)

1 conservă lapte de cocos light (400 ml)

400 ml apă/supă de legume

1 lgț ghimbir pudră

1/2 lgț turmeric

1/2 lgț piper

1 și 1/2 lgț sare

1 lgț cimbru uscat

1 lg ulei de măsline (presat la rece)

1 lg ulei de floarea soarelui (presat la rece)

fulgi de chili

biscuiți din făină de ovăz integral

Categorii