Supa crema de rosii a la jamie oliver
Preferata mea, imi place supa asta la nebunie.
Instructiuni de preparare Supa crema de rosii a la jamie oliver
Tocati ceapa, morcovii, telina, si usturoiul apoi caliti in putin ulei de masline. Acoperiti oala cu un capac si lasati pe foc mic pentru 10-15 minute, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Cand legumele s-au calit adaugati 1,5 l pa calduta, cuburile de legume sau pui (daca decideti sa puneti), rosiile taiate cuburi si conserva de rosii in bulion. Jamie spune ca putem adauga si cotoarele verzi ale rosiilor, acestea oferind un gust special supei, rosiile mele nu au avut cotoare dar am sa incerc data viitoare. Potriviti de sare si piper, daca puneti cuburile in supa aveti grija acestea sunt destul de sarate...gustati innainte de a mai adauga sare.
Cand supa a inceput sa dea in clocot dati focul mic, acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba cam 10-15 minute. La final adauagti busuiocul tocat si cu ajutorul unui mixer vertical sau intr-un blender pasati legumele. POFTA BUNA!!!
Ingrediente Supa crema de rosii a la jamie oliver
2 morcovi
2 tulpini telina
2 cepe medii
2 catei usturoi
2 cuburi organice de supa de pui sau legume (eu am renuntat la ele)
400 g conserva de rosii in bulion
3 rosii coapte
O mana de busuioc proaspat
Sare
Piper