Supa crema de rosii cu gin

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de rosii cu gin

Se taie rosiile in jumatati sau sferturi, in functie de marime. (Le decojiti mai intai.) Taiati ceapa fin. Topiti untul intr-o caserola, adaugati ceapa, asezonati cu sare, cimbru si rozmarin. Prajiti ceapa pana se face moale. Se adauga rosiile si se calesc impreuna cu ceapa pentru 5 minute, agitandu-se constant. Se adauga frunza de dafin si o supa de vita. Cu capacul inchis se lasa supa la foc mic aproximativ 40 de minute. Apoi se trece printr-o sita supa sau se amesteca intr-un mixer. Pentru un scurt moment, se aduce supa la fiert din nou. Apoi se adauga sare si piper pentru gust si se toarna ginul in supa. Se amesteca bine. Serviti cu o lingura de frisca ( fara zahar ).

Ingrediente Supa crema de rosii cu gin

750 g rosii mici coapte

250 g Ceapa

30 g Unt

2 cani supa din carne de vita

1/2 cana frisca

2 cl Gin

frunza dafin

Sare

Piper

Cimbru

Rozmarin

Categorii