Supa crema de rosii cu ou

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de rosii cu ou

Curatam de coaja ceapa, morcovii si bucata de telina. Tocam ceapa cit mai marunt si dam morcovii si telina pe razatoarea pentru coaja de lamiie. Intr-o oala punem uleiul la incins, cind incepe sa se incinga, punem la calit ceapa si o lasam sa se friga pina cind devine sticloasa. Stingem cu vinul si adaugam morcovii si telina. Amestecam bine si lasam sa se mai caleasca circa 5 minute, pentru a se amesteca aromele si a se evapora vinul. Dupa care adaugam sucul de rosii (si eventual 1-2 rosii taiate cubulete cit mai mici), amestecam bine, mai adaugam circa 1,5 litri de apa, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit, circa 40 de minute, pina cind toate legumele sunt bine fierte. Amestecam din cind in cind si daca este nevoie mai adaugam apa. Cind legumele sunt fierte punem intr-un castron faina si laptele, amestecam bine cu un tel pentru a nu se face cocoloase, dupa care cu un polonic punem peste supa din oala, pina cind amestecul devine fierbinte, dupa care adaugam amestecul in oala de supa. Dam la foc mare si cind incepe sa clocoteasca incepem sa spargem ouale, direct in oala, unu cite unu si lasam sa fiarba inca 10 minute. Primele 3-4 minute dupa ce am spart ouale, nu trebuie sa amestecam pentru a nu sparge ouale, dupa care amestecam usor, la fel pentru a nu le sparge, de 2-3 ori, pina cind se fierb bine ouale. Cind ouale sunt fierte bine, potrivim de sare si piper, dupa gust, adaugam patrunjelul tocat marunt, mai lasam sa dea un clocot si supa este gata. Se poate face si varianta de post, eliminind ouale si laptele. Amestecul de faina se poate face cu apa calduta sau daca avem cu lapte de soia. Se poate servi cu crutoane de piine prajita. Pofta buna!

Ingrediente Supa crema de rosii cu ou

Pentru 6 portii: - 1,5 l suc de rosii -3 morcovi potriviti ca marime -1 ceapa mai marisoara -1/4 radacina de telina mai mica -50 ml ulei -1 pahar de vin alb -1 lingura de faina -1 pahar lapte -6 oua -3-4 frunze de patrunjel verde sare si piper dupa gust.

Categorii