Supa crema de sfecla rosie

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de sfecla rosie

1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt pătrunjelul. 2. Pregătim aragazul și o cratiță în care punem uleiul. Adăugam ceapa, amestecăm și călim timp de 2 minute. Punem morcovii, cartofii și cuburile de sfeclă roșie. Amestecăm continuu și călim timp de 3-4 minute. 3. Turnăm apa caldă cât să acoperim toate legumele. 4. Punem foaia de dafin. Condimentăm cu sare și piper măcinat. 5. Amestecăm și lăsăm legumele să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute. 6. Scoatem foaia de dafin din supă când legumele sunt fierte. Închidem aragazul și lăsăm supa de legume să se răcorească puțin. 7. Pasăm legumele împreună cu zeama în care au fiert cu ajutorul unui blender și pasăm până când obținem o supă cremă fină și omogenă. 8. Se condimentează cu sare și piper după gust, adăugăm chimenul măcinat. 9. Supa cremă se servește cu crutoane, iar deasupra se decorează frumos cu crutoane, în cazul meu în formă de inimă. Se poate adăuga pătrunjel verde tocat mărunt și/ sau smântână. O supă delicioasă, sănătoasă și plină de vitamine, ușor de preparat, o supă aromată și cu un aspect plăcut și răcoritoare pentru acest sezon având în vedere că sfecla roșie se găsește acum în stare proaspătă în grădinile noastre. Vă doresc...poftă bună!

Ingrediente Supa crema de sfecla rosie

- 2-3 sfecle roșii curățate și spălate (aproximativ 500 g.)

- 1 morcov curățat și spălat

- 2 cartofi mijlocii curățați și spălați

- 1 ceapă curățată și spălată

- 1 legătură de pătrunjel spălat

- o foaie de dafin

- un praf de chimen măcinat

- 2 linguri cu ulei

- sare

- piper măcinat

- apă caldă

Categorii