Supa crema de sfecla si rubarba

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de sfecla si rubarba

Am curatat sfecla de coaja si am taiat-o in bucati mici punand-o la fiert in apa cu putina sare.(bucatile mici vor ajuta la fierberea mai rapida). Rubarba am taiat-o in bucati de 3 cm si am lasat-o sa fiarba in apa cam 3 minute. Am curatat toate legumele, le-am feliat destul de mare si le-am calit in putin ulei. Dupa ce s-a fiert bine sfecla am separat legumele de lichid, pe care l-am adaugat peste legumele sotate. Am lasat sa fiarba totul cam 10 minute, timp in care s-au fiert si cele mai tari legume din oala: morcovul si pastarnacul.Am unit intr-o singura oala totul: sfecla, rubarba, lichidul in care fiersese aceasta si am pasat ingredientele. In functie de consistenta dorita a supei se mai poate adauga sau nu apa. Se poate face chiar un finisaj profesionist trecandu-se supa printr-o sita, dar astfel i se mai pierde din textura legumelor si eu nu as recomanda. Am ornat farfuria cu o lingura de smantana si patrunjel. Pofta buna!

Ingrediente Supa crema de sfecla si rubarba

- 5 sfecle rosii

- 3 tije rubarba

- o ceapa

- un morcov

- pastarnac

- un ardei gra

- un dovlecel

- o bucata ghimbir (cam 2 cm)

- smantana

- patrunjel

- sare.

Categorii