Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert acoperite de apa impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul si radacina de patrunjel si un praf de sare. Dupa 10-15 minute de la primul clocot, se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece. Frunzele de spanac se toaca cu un cutit si apoi se blendeaza pana se obtine un piure fin. Se incinge uleiul si apoi se rumeneste baconul taiat cubulete mici, se scoate din ulei dupa ce s-a rumenit si in acel ulei adaugam piureul de spanac, il condimentam si adaugam si lingurita de legume deshidrate fara sare, se adauga si un pic de apa, se potriveste dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se leaga un pic. Daca dorim, se poate adauga si o lingura de smantana pentru gatit (eu nu am avut). Servim fierbinte cu ouale de prepelite posate (se pun la fiert, cand apa clocoteste, dupa ce le-am spart sau mai pe romaneste, le facem oua ochiuri romanesti, in apa) si bucatelele crocante de bacon. Pofta buna!

Ingrediente Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

200 g spanac verde frunze

200 g bacon afumat

5 oua de prepelita

1 ceapa mica

1 lingurita de legume deshidratate fara sare

1 lingurita de condimente uscate

sare

ulei de masline

1 morcov mic

1 radacina mica de partunjel

Categorii